top of page

Epsom salt fodbad - afstresser og udrenser.

Opdateret: 5. dec. 2022


Hvis jeg vil sikre mig en god nats søvn, så laver jeg mig et Epsom salt fodbad.

Der er SÅ mange helbredsmæssige fordele ved at gøre det og så er det simpelthen super nemt at lave.👏🙏


Epsom saltbade er noget af det mest fantastiske til afslapning af hele din krop pga. af det høje indhold af magnesium.


Og hvis du ikke har tid til eller mulighed for at fylde et badekar, kan du stort set få de samme fordele ved at lægge dine fødder i et skønt Epsom salt fodbad.


Du behøver altså ikke et kar, og det er meget praktisk at gøre når som helst og hvor som helst, når det bare er dine fusser.🤗


Hvorfor Bruge Epsom Salt ?


MAGNESIUM

Epsom salte giver mange sundhedsmæssige fordele. Når det tilsættes vand, optages mineralerne let gennem din hud. Hvilken er en super måde at øge dit magnesium indhold på.


Nogle gange kan det være en god måde at få magnesium transdermalt (igennem huden), fordi det er mindre påvirket af aktivitet i tarmen fra ting som mavesyre og fordøjelsesenzymer. Når leveren og maven omgås, kan mere af magnesiummet nemlig gå direkte ind i blodbanen.


De fleste af os har brug for at øge vores magnesium, fordi det anslås, at mindst 50% af os, mangler dette mineral. 😮

Magnesium bliver især opbrugt, når vi er under stress eller har angst.


En undersøgelse har vist, at en daglig 20 minutter lang Epsom -salt ”iblødsætning” resulterede i en signifikant stigning i et samlet magnesiumniveau på bare 4 uger.


Da Epsom salt netop øger dit magnesium, er det også fundet en sammenhæng med et øget serotonin indhold, hvilket er et lykke hormon, som hjælper med at få dig til at føle dig glad og afslappet! Såå Happy feet = Happy you 😘

Kardiovaskulære fordele ved Epsom salte

Epsom salte kan også hjælpe dit kardiovaskulære system ved at forbedre blodcirkulationen, elasticiteten i arterierne og sænke inflammation. Det kan endda hjælpe med at sænke dit blodtryk! Det reducerer risikoen for blodpropper, ophobning af plak og mindsker skade på arterievæggen.


Flere fordele ved Epsom salt bad


  • Udskyller toksiner

  • Øger magnesium indhold

  • Reducer stress og angst

  • Lindrer muskelsmerter, smerter og kramper

  • Eliminerer lugt

  • Behandler fodsvamp

  • Hjælper med at regulere blodsukkeret


Disse fordele mærker jeg, ved et skønt Epsom salt fodbad 😍


Hver gang jeg lægger mine fødder i et lunt Epsom salt fodbad, føler jeg en forskel på bare 20 minutter!


Jeg føler mig helt utroligt afslappet og deraf naturligvis mindre stresset. Jeg føler min søvn er blevet bedre. Jeg har lettere ved at falde i søvn og vågner nærmest aldrig midt om natten.


Sådan laver du et Epsom salt fodbad:Dette har du brug for:

  • En stor beholder af enhver art, der er stor nok til at lægge dine fødder i blød (jeg bruger en opvaskebalje)

  • 1 tsk. Epsom salt

  • Varmt vand


For yderligere luksus … afslapning mm, kan du tilføje æteriske olier, som feks. et par dråber lavendel . Lavendel giver en afstressende og beroligende effekt, der hjælper med afslapning. Dette er især nyttigt at bruge nær sengetid. Jeg synes personligt, det bidrager yderligere til at falde lettere i søvn.

Du kan også tilføje ingefær eller cayenne for at øge de afgiftende fordele.Trin:


1. Tilsæt Epsom -saltet i din beholder, og tilsæt varmt vand (nok til, at vandet kommer op til dine ankler, når du sætter dine fødder i). Jeg bruger selv en opvaskebalje 🥰


2. Find et behageligt sted til dit Epsom salt fodbad, fordi du skal gøre det i mindst 20 minutter. Jeg elsker at sidde i sofaen og se tv, mens jeg lægger mine fusser i blød.


Hvor lang tid bør et Epsom salt fodbad vare og hvor ofte bør jeg lave det ?


Jeg laver typisk et Epsom salt fodbad i 30 til 45 minutter et par gange om ugen. Har du tiden vil jeg anbefale at gøre det i mindst 40 minutter for at give din krop tid til at slippe bedst af med toksinerne og fuldt ud optage den fantastiske magnesium.


Nyyyyyd det 💛


Her kan du købe Epsom Salt

Jeg køber selv min Epsom Salt her og Lavendelolie her

Rigtig god fornøjelse

💜Jeanne

2.997 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page