top of page

Spis dig til smukkere hud

Opdateret: 16. nov.


Hvis du vil have glødende hud, har det gamle ordsprog 'du bliver hvad du spiser' aldrig været sandere. Disse ernæringstips hjælper dig med at fodre din hud indefra og ud.1. Spis mindst fem portioner frugt og grøntsager hver dagFrugt og grøntsager indeholder kraftige antioxidanter, der hjælper med at beskytte huden mod celleskader forårsaget af frie radikaler. Frie radikaler, rygning , forurening og sollys kan forårsage rynker og alderspletter. Spis en regnbuen med farverige frugter og grøntsager, og sigt gerne mod mindst fem portioner om dagen . Betacaroten, der findes i gulerødder, søde kartofler og græskar , og lutein, der findes i grønkål, papaya og spinat er potente antioxidanter, der er vigtige for normal hudcelleudvikling og sund hudtone.


2. Spis nok C-vitamin


C-vitamin er også en super antioxidant. Det er nødvendigt for at understøtte immunsystemet, fremme strålende hud og hjælpe sår med at heles ordentligt. De bedste kilder er solbær, blåbær, broccoli , guava, kiwifrugter, appelsiner, papaya, jordbær og søde kartofler. C-vitamin er nødvendigt for at producere kollagen, der styrker kapillærerne og nærer huden.


3. Undgå "elevator" kureGentagne perioder med vægttab for efterfølgende blot genvinde vægten kan virkelig gøre skade på din hud og forårsage slap hud, rynker og strækmærker. Over længere perioder vil denne type slankekure reflekteres på din hud. Det er altid bedst at spise en sund og afbalanceret kost, hvis vægttab er dit mål.


4. Få masser af selenSelen er en meget stærk antioxidant. Det fungerer sammen med andre antioxidanter såsom vitamin E og C og er vigtigt for at understøtte immunsystemet. Undersøgelser tyder på, at en selenrig diæt kan hjælpe med at beskytte mod hudkræft, solskader og alderspletter. En måde at øge dit indtag af selen på, er at spise paranødder. Blot fire nødder giver den anbefalede daglige mængde (RDA). Bland paranødder med andre frø, der er rige på E-vitamin, som en snack eller salat topping. Andre gode kilder er fisk, skaldyr, æg, tomater og broccoli.5. Spis nok E-Vitamin


E-vitamin beskytter huden mod oxidativ (celle) skade og understøtter sund hudvækst. Fødevarer med et højt vitamin E inkluderer mandler, avocado, hasselnødder, pinjekerner, solsikke- og majsolier.


6. Drik seks til otte glas vand om dagen


Huden har brug for fugt for at forblive fleksibel. Selv mild dehydrering får din hud til at se tør, træt og let grå ud. Drik seks til otte glas vand om dagen. Hvis du arbejder på et kontor, kan du evt. opbevare en stor flaske vand på skrivebordet med citron eller agurk - for at minde dig om at drikke. Urte te og koffeinfri te er også godt. Glem ikke, at nogle frugter og grøntsager, såsom vandmelon, courgette og agurk, også bidrager med væsker - den ekstra fordel er, at de mineraler, de indeholder, øger den hastighed, der hydrerer din krop og hud. Forsøg at undgå rygning og overdreven alkoholforbrug, da begge dele vil ælde huden hastigt.


7. Spis noget sundt fedt


Enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer - de typer, der findes i avocado , fed fisk, nødder og frø - giver dig essentielle fedtsyrer, der fungerer som en naturlig fugtighedscreme for din hud, holder den smidig og forbedrer elasticiteten.


8. Vælg Omega 3


Sørg for at få nok omega-3 fedtstoffer. Disse er essentielle fedtsyrer, hvilket betyder, at de ikke kan fremstilles i kroppen og skal opnås gennem kosten. Du finder omega-3'er i fedt fisk og plantekilder som hørfrø og deres olie, chiafrø, valnødder og rapsolie. Omega-3 fedtstoffer tilskynder kroppen til at producere antiinflammatoriske forbindelser, som kan afhjælpe inflammatoriske hudsygdomme som eksem og psoriasis.


9. Spis flere phytoøstrogener


Phytoøstrogener er naturlige kemikalier, der findes i plantefødevarer (phyto fra det græske ord for plante). De har en lignende struktur som det kvindelige kønshormon østrogen og har vist sig at hjælpe med at holde vores naturlige hormoner i balance. Der findes forskellige typer, nogle findes i sojabønneprodukter (isoflavoner) som tofu , mens andre findes i fibre fra fuldkorn, frugt, grøntsager og hørfrø (lignaner). Inkluder phytoøstrogenrig soja, fuldkorn, frugt og grøntsager som en del af en afbalanceret diæt.


10. Gå efter kulhydrater med lavt GI


Det glykæmiske indeks (GI) er et system, der rangerer kulhydratbaserede fødevarer på, hvor langsomt eller hurtigt de nedbrydes i kroppen til glukose. Prøv at spise masser af bønner, bælgfrugter, grød og andre kulhydrater med lavt GI - langsom frigivelse. Disse frigiver sukker gradvist i blodstrømmen, hvilket giver dig en jævn tilførsel af energi og efterlader dig mere tilfreds og derfor mindre tilbøjelig til at snacke. Undgå højt GI-kulhydrater som kiks og sukkerholdige drikkevarer, da de fører til produktion af insulin, som beskadiger kollagen og dermed fremskynder rynker.


11. Spis masser af zinkZink er involveret i normal funktion af talgkirtlerne i huden (som producerer olie) og hjælper med at reparere hudskader og holde huden blød og smidig. Zinkrige fødevarer inkluderer fisk, magert rødt kød, fuldkorn, fjerkræ, nødder, frø og skaldyr.


Velbekomme

💛Jeanne

www.Ansigtsyoga.info

8.419 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page